Porsche Macan Electric

Elektrisk råtass

Da Porsche lanserte elektriske Taycan, ble den en umiddelbar suksess i Norge. Nå er fabrikkens nye, elektriske SUV snart klar for norske veier.

RÅTASS: Porsche Macan skal bli den sportsligste elbilen i klassen, med lang rekkevidde og superrask lading. Ifølge Porsche, får vi legge til. I vinter har den vært på tøffe tester nord for Polarsirkelen i Scandinavia. Foto: Porsche
RÅTASS: Porsche Macan skal bli den sportsligste elbilen i klassen, med lang rekkevidde og superrask lading. Ifølge Porsche, får vi legge til. I vinter har den vært på tøffe tester nord for Polarsirkelen i Scandinavia. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere tusen nordmenn har fått oppfylt drømmen om å eie en Porsche med avgiftsfrie Taycan. Bare i desember ble det levert ut biler til over 600 nye Porsche-eiere – i tide for å slippe det nye påslaget for moms og vektavgift.

Nå er en nye elektrisk Porsche på vei, og det er en SUV. Etter det vi vet, skal elektriske Macan vises offentlig første gang under bilutstillingen i Los Angeles i november.

Den siste tida har bilen vært testet under tøffe vinterforhold i Skandinavia. Bildene viser at bilen er så å si produksjonsklar.

En nøyaktig dato for når bilen dukker opp på norske veier er fortsatt ikke satt. Maren Helgestuen, som en pressesjef hos Porsche i Norge, er imidlertid klar på at dette blir en spennende bil for oss:

Ny Norges-suksess?

- Elektriske Macan kommer til å bli en av våre bestselgere. At dette er en SUV gjør den ekstra interessant for mange. Det er ikke så mye jeg kan fortelle om bilen ennå, bortsett fra at det drøyer til 2024 før det er salgsstart i Norge. Priser og nøyaktige datoer får vi komme tilbake til litt seinere, sier Helgestuen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer