Elektrisk rekord

Nå er det kommet nye rekorder som skal slås på Nürburgring

Elektrisk rekord
Publisert
Sist oppdatert

Nordsløyfa på Nürburgring har vært målestokk for mang en sportsbil opp gjennom tidene. Det finnes antagelig ikke noe annet sted i verden hvor du så godt som når som helst kan ta med deg en hvilken som helst bil og prøve deg. Du kan forsøke deg på tider satt av kjente racerførere, og du kan måle deg opp mot tidene til de mest spektakulære bilene markedet har å by på. Mann mot mann, maskin mot maskin. Nå er det kommet en kategori til.

Også Mini ypper seg med elbil på sløyfa

Ny bestetid

Peugeot har nemlig tatt med seg sin konseptbil EX1 for å sette raskeste runde – med elbil. Den syke kreasjonen ble første gang vist som konseptbil under bilutstillingen i Paris i fjor høst. Få trodde den gang at bilen noen gang skulle kunne bli kjørbar. Nå har den satt raskeste rundetid på Nürburgring for elbiler. Tiden? 9.01.34. For å kopiere tilsvarende er det ikke nok med bare mye penger og fet bil. Det stiller også sine krav til sjåføren.

Et annet konsept, nå for familien

4x4

EX1 er 100 % elektrisk, og den har to elektriske motorer som til sammen gir en effekt på 250 kW, tilsvarende 340 hk (watt er tross alt den korrekte måleformen for elektrisk effekt). Dreiemomentet er oppgitt til 240 Nm per motor. De to motorene er fordelt med en foran og en bak. Dette gir bilen med andre ord firehjulsdrift. Designen er unektelig kontroversiell, med den brede fronten og smale hekken. At designerne har lekt seg med sider som gir et inntrykk av ekte science fiction er en annen ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer