Elektrisk Renault Megane

Elektrisk Renault utfordrer VW ID.3

Golf-klassen hardner til igjen.

KOMMER NESTE ÅR: Den kalles et konsept, men den nye helelektriske Megane blir trolig ikke helt ulik dette ferskeste bildet, siden den skal kjøre på norske veier allerede neste år. Foto: Renault.
KOMMER NESTE ÅR: Den kalles et konsept, men den nye helelektriske Megane blir trolig ikke helt ulik dette ferskeste bildet, siden den skal kjøre på norske veier allerede neste år. Foto: Renault. Vis mer
Publisert

Det er ikke mange år siden Renault raslet med sablene og antydet at deres mest populære modell de siste 25 årene, Megane, kunne risikere å forsvinne fra markedet. Grunnen var den økte interessen for kompatkte SUV-er.

Med det helelektriske konseptet Renault Mégane eVision viser de helt nye takter. Bilen kalles et konsept, men den ferske toppsjefen i Renault-gruppen, Lua de Meo, mener bilen vil bli tilgjengelig allerede i løpet av neste år.

Det bekrefter den norske importøren overfor Dinside.

– Selv om dette er en såkalt «showcar», forventer vi å kunne se dette smykket av en elbil på norske veier i løpet av 2021, sier Roger Andersen, PR- og markedsdirektør for Renault og Dacia i Norge, til nettstedet Motor.

Bilen står på deres helt nye elbilplattform E-CMF, som resten av de fremtidige elbilene kommer til å bygges på.

I strupen på ID.3

Det er ikke mange data som oppgis ennå, men den følger samme oppskriften som VW ID.3. Den er 421 cm lang, 180 cm bred og 150 cm høy, med en lang akselavstand på 270 cm. Det muliggjør en romslig kupé, selv om den er 6 cm kortere enn folkevogna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer