VW I.D. Roomzz i Shanghai

Elektrisk, romslig familie-elbil fra Volkswagen

Med en ny el-SUV med tre seterader vil VW fremstå som en potensiell konkurrent til Teslas Model X. De kommer (svært) sent - men kanskje godt?

VW I.D. ROOMZZ: Familiefrakteren har ikke fått fasong som en klassisk flerbruksbil, men i tråd med tidens trender er det en stor SUV/crossover vi har med å gjøre. Sett fra siden er den ikke umiddelbart identifiserbar som en Volkswagen. Roomzz blir det femte medlemmet i I.D.-familien. Foto: VW
VW I.D. ROOMZZ: Familiefrakteren har ikke fått fasong som en klassisk flerbruksbil, men i tråd med tidens trender er det en stor SUV/crossover vi har med å gjøre. Sett fra siden er den ikke umiddelbart identifiserbar som en Volkswagen. Roomzz blir det femte medlemmet i I.D.-familien. Foto: VW Vis mer
Publisert

Volkswagen viser muskler igjen - bokstavelig talt - på elbilfronten. Men fortsatt stort sett på papiret - mange begynner å bli utålmodige etter å se konkrete resultater, ni år etter lanseringen av Nissan Leaf og syv år etter at Tesla kom med Model S.

Tilskudd til I.D.-familien

Men erstatteren til e-Golf, VW I.D. skal nå snart være produksjonsklar, og det er investert enorme summer i elektrifisering fra VWs side. Det gjøres med en produktrekke basert på den fullelektriske platformen MEB, som er egnet til å imponere - i det minste på konseptstadiet.

Og her er altså et tilskudd til den nevnte produktrekken: Som en storebror til den allerede viste I.D. Crozz, kommer det nok en SUV.

Den skal presenteres på bilmessen i Shanghai, som åpner denne uken, og har fått det velklingende (??) navnet I.D. Roomzz.

Volkswagen-monolitten

Claus Bischoff, som er Volkswagens sjefsdesigner, presiserer ideen bak formgivningen:

– Denne SUV-en er som en monolitt, tilsynelatende frest ut av en eneste blokk. Og I.D. Roomzz beveger seg med elektrisk letthet – lydløs og utslippsfri, sier han i en pressemelding .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer