E-tron var bare begynnelsen

Elektrisk storoffensiv fra Audi

Snart kommer Audi med tre nye elbiler og hele fem ladbare hybrider. Vi har snakket med Audi-direktøren i Norge, Elin Sinervo, om det som kommer.

VIDEO FRA MESSA: På bilutstillingen i Genève viser bilmerkene fram sine nye modeller. Her er Audis kommende elektriske SUV. Reporter: Espen Stensrud. Video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Q4 e-tron er foreløpig en konseptbil, men den framstår mer eller mindre ferdig. Med målene 4,59 meter i lengde, 1,90 i bredde og 1,61 meter i høyde, er størrelsen noe mer kompakt enn eksisterende e-tron, som for øvrig står klar til å bli levert norske kunder i disse dager.

Og det er ingen tvil om hva som blir hovedkonkurrentene: Årets bil-vinner Jaguar i-Pace og ikke minst den kommende Tesla Model Y.

Q4 e-tron får et litiumion-batteri på 82 kWt, med en motor foran og en bak, og den får selvsagt firehjulsdrift. Samlet effekt er 306 hestekrefter, 0-100 km/t skal gå unna på 6,3 sekunder.

- Rekkevidda er ikke helt satt, men vi kan love minst 40 mil etter WLTP-standarden, opplyser Audi-direktør Elin Sinervo hos den norske importøren til Dinside.

Men først ut er e-tron Sportback, som har en mye mer sporty taklinje à la det vi kjenner igjen fra erkekonkurrentene BMW X4/X6 og Mercedes-Benz GLC. Spesifikasjonene blir som dagens e-tron, men den kommer også i en enda mer sporty S-versjon. Produksjonen starter nå i høst, med biler som skal kunne leveres første halvår 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer