Verdens raskeste elbil

Elektrisk superbil fra Kina setter verdensrekord

Her er megawatt-bilen! Den kinesiske bilprodusenten NextEV mener alvor og ansetter flere titalls teknikere og ingeniører.

SPØKER IKKE: Kineserne har nådd et svært høyt nivå de siste årene. NextEV demonstrerer dette med en elbil som har ytelser som overgår det meste på både vei og bane. Foto: NextEV
SPØKER IKKE: Kineserne har nådd et svært høyt nivå de siste årene. NextEV demonstrerer dette med en elbil som har ytelser som overgår det meste på både vei og bane. Foto: NextEV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi bruker ikke tittelen Tesla-konkurrent denne gangen, som vi har tillatt oss en del ganger tidligere, angående Leecos spektakulære satsing i Kina, eller Audi med sin vordende el-suv - som Mercedes, med merket EQ, fulgte opp i år - tett fulgt av Jaguar med sin iPace.

Alle disse er fremtidsprosjekter - For Tesla er fremtiden nå - Model X er på veien i dag (og vi har selvsagt kjørt den).

Men som sagt: Dette er noe annet. Bilen vi omtaler her eksisterer, den er mer enn en tidlig prototype, og den ble offisielt avduket i London helt nylig. Nio EP9 er navnet og dette er virkelig et monster av en elbil.

Produsent er NextEV, som er grunnlagt og styres av William Li. De startet opp i 2014 og deltar i den elektriske løpsserien Formel-E.

Resultat av brain drain

NextEV har allerede kontorer i flere land og de har ansatt høyt kvalifiserte medarbeidere fra diverse bilkonsern - blant annet fra Tesla, men også fra teknologiselskaper som Apple og Cisco. Kineserne mener alvor, og de har åpenbart midlene til å satse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer