Dette er de rimeligste bilene med over 200 hk

Elektrisk SUV stikker av med prisen for billigste kraftbil

Ettertraktede Hyundai Kona electric er ikke bare god på rekkevidde. Den er også billigste bil med mer enn 200 hk.

BILLIGSTE KRAFTBIL: Om man definerer kraftbiler med de som har mer enn 200 hestekrefter er elbilen Hyundai Kona den billigste. Foto: Hyundai
BILLIGSTE KRAFTBIL: Om man definerer kraftbiler med de som har mer enn 200 hestekrefter er elbilen Hyundai Kona den billigste. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilen Hyundai Kona electric er Norges billigste bil, med 200 hestekrefter eller mer. Det viser talldatabasen til Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Til under prislappen 400.000 kroner finnes det ifølge OFV-basen i dag tolv forskjellige bilmodeller, med 200 hestekrefter eller mer.

Noen av modellene kommer også i flere varianter til under 400.000, men vi presenterer i denne saken de billigste alternativene med 200 hester pluss.

Hele lista ser du i bunnen av artikkelen.

Elbiltopp

Ser man på lista er befinner det seg to elbiler blant topp fire. Kun hybriden Audi A3 e-tron og bensinbilen Ford Fiesta ST sniker seg mellom Hyundai Kona og Opel Ampera-e.

Både Kona og Ampera-e har blitt lovpriset for spesielt rekkevidde, men også pris og pakke. Begge bilene tilbyr 204 elektriske hestekrefter. Mens Ampera-A vinner kampen om best akselerasjon (7,3 sek) tar Kona det igjen på raskest toppfart (167 km/t).

At Hyundai Kona (med 64 kWt batteri) fås for den nette sum av 315.000 kroner gjør imidlertid at den lett går av med seieren her. Det er 34.900 kroner mindre enn Opel Ampera-e.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer