Elektrisk tøffing

Ny supersportsbil med null utslipp og herlig design. Denne vil du prøve!

Elektrisk tøffing
Publisert
Sist oppdatert

Detroit Auto Show 2009 byr på mange godbiter, og denne fra den amerikanske bilprodusenten Dodge er en av dem.

Dodge Circuit EV er en svært uttrykksfull sportsbil som levner null påvirkning på miljøet. Og dette er Chrysler stolte av.

- Den utvendige stylingen av Dodge Circuit EV blander den gjenkjennelige Dodge-stilen med den kompromissløse ytelsen til en elektrisk sportsbil, sier Ralph Gilles, visepresident for design i Chrysler, i en pressemelding.

Se videoen nederst i artikkelen.

Den elektriske motoren kommer med 268 hestekrefter, og et avansert lithium-ion batterisystem som sørger for at bilen har en rekkevidde på 241 - 322 kilometer med fulladet batteri. Denne batteriteknologien produserer opp til tre ganger så lange rekkevidder som de batteriene som brukes i vanlige elbiler i dag. Disse batteriene er derimot svært dyre, og elbilprodusentene i Norge har tidligere sagt til DinSide at de ønsker å ta i bruk batteriene så fort de blir billigere.

Les også: Porsche går elektrisk

Rekker ikke helt til topps

Men ikke bare går den langt i forhold til andre elbiler, den akslererer også fort. Noe en sportsbil seg hør og bør. Dodge Circuit EV rekker fra 0 til 100 km/t på fem sekunder. Men toppfarten stopper på 193 kilometer i timen, noe som setter den elektriske sportsbilen langt bak andre sportsbiler, og heller i klasse med ordinære familiebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer