Elektrisk toseter på hjul

General Motors gir seg ikke helt enda.

Foto: Wieck
Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt i konkurstrusler og elektrisk entusiasme, har GM utviklet en nykommer på to hjul - med elmotor selvfølgelig.

Mopedbil

Fremkomstmiddelet, som har fått navnet Project PUMA (Personal Urban Mobility and Accessibility), er en mellomting mellom en bil og en scooter og er laget for å bidra til en raskere, sikrere, og mer miljøvennlig bykjøring, i følge General Motors Norge.

Tohjulingen går ikke raskere enn 56 km/t, og kan tilsvarende kjøre i 56 kilometer før den må lades på nytt.

Eller frister det heller med en elektrisk moped?

Forventer nettverk av småbiler

Du synes kanskje det virker rart at kjøretøyet bare har to hjul. Dette fungerer ved at de to hjulene blir dynamisk stabilisert. Den har også elektronisk akselerasjon, styring og bremsing.

Tohjulingen er også utstyrt med bil-til-bil kommunikasjon som gjør det mulig å kommunisere med like biler innen en viss radius, slik at man kan varsle hverandre om ulike ting.

- Tenk dere små, raske elektriske kjøretøyer som kommuniserer i et nettverk og som gjør det mye enklere å komme seg fra sted til sted og å parkere, sier Larry Burns, visepresident for forskning, utvikling og strategisk planlegging i GM i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer