Volkswagen ID. GTX

Elektriske GT-modeller fra VW

Snart kommer de raske og Norges-vennlige firehjulstrekkerne

FREMTIDENS GTI: VW kommer til å la GTI leve leve videre i de elektriske bilene med betegnelsen GTX. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
FREMTIDENS GTI: VW kommer til å la GTI leve leve videre i de elektriske bilene med betegnelsen GTX. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som savner et firehjulsdrevet alternativ til Volkswagens ID. 3. Skal vi tro Autocar og VW, kan den komme – og den kan sette dagens Golf R i skyggen.

Volkswagen har lang tradisjon med bensindrevne GTI, dieseldrevne GTD, og ladbare GTE. Felles for de alle er at det har vært sporty versjoner av hverdagsbilene, alltid med ekstra krefter og sporty styling.

Det engelske magasinet Autocar melder at VW har registrert varemerket GTX både i Europa og i USA og at dette etter planen skal brukes som betegnelse på en sportslig modellrekke.

Det gikk de langt i å antyde under Los Angeles Motorshow også, da de viste Space Vizzion med «Aerodynamisk design for en Gran Turismo»

Bokstavene GT står for Gran Turismo og X betyr firehjulstrekk, og meningen er at GTX vil bli tilgjengelig i de fleste modellene, slik GT er i dag fra Up! til Passat.

ID. 5 GTX først ut

Vi ser hvor de vil med GTX med Space Vission som ble vis på Los Angeles Motorshow. Med sort felt i panseret, store hjulhus med plass til 22-tommere og selvsagt blir tilgjengelig med både bakhjulsdrift og drift på fire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer