Prøvekjørt:

Elektriske Jaguar I-Pace: Bare å glede seg

Over 1400 nordmenn har bestilt elektriske Jaguar I-Pace uten å ha kjørt den. Det har derimot vi gjort, og kan bare konstatere at kundene har noe å glede seg til.

SE VIDEO: Vi prøvekjører elektriske Jaguar I-Pace, en bil som allerede er bestilt av 1400 nordmenn. Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske Jaguar Land Rover-direktøren, John Helmersen, har tidligere skrytt uhemmet av den nye elektriske SUV-en, som kommer til å utgjøre rundt 50 prosent av totalvolumet deres i år.

– Nye I-Pace er ikke bare enestående blant de elektriske bilene som er på markedet, men både design og ytelse gjør den til en sterk konkurrent for fossile premium-biler, sier Helmersen.

Og han har rett. Bilen er superkomfortabel og har større innvendig plass enn vi hadde drømt om.

Førsteinntrykket

Etter å ha kjørt bilen under bilutstillingen i Genève, riktignok på en bane og i relativt beskjedne hastigheter, er vi langt på vei enige.

Førerplassen passer oss godt og det meste betjenes fra to store berøringsskjermer på dashbordet. Viktigere er det at det innvendige støynivået virker å være svært lavt, uten at vi har klart å bedømme støyen fra de store hjulene på slitt, norsk asfalt.

I-Pace er lettkjørt som få: Det er bare å trykke på D-knappen på midtkonsollen (D for Drive), et lett trykk på gasspedalen, så bærer det av sted.

På en relativt svingete bane føles bilen litt tung å manøvrere. Kanskje ikke så rart siden batteripakken i bunnen er på 90 kWh og gjør bilen relativt tung, også i praksis. Til gjengjeld får de et lavt tyngdepunkt som borger for god veiholdning på svingete veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer