Elektronisk kart over Oslo lanseres

Oslo-kart på CD-ROM skulle egentlig vært klart til sommeren. Før platene kommer i salg skriver vi november – men bedre sent enn aldri, som det heter…

Elektronisk kart over Oslo lanseres
Publisert

I februar i år skrev vi en fyldig artikkel om elektronisk bilnavigering, under tittelen 7619">Elektronisk bilnavigering like om hjørnet. Der gir vi deg en fyldig redegjørelse for hvordan dette fungerer, og hva det vil koste å ettermontere navigasjonssystem i bilen. Noe forsinket er kartsystemet altså, men nå lanserer Transport Telematikk – som står bak kartverket – en løsning sammen med Blaupunkt.

Kun i Blaupunkt produkter

Transport Telematikk er et heleid datterselskap av Telenor Mobil. De har samarbeidet med Statens Kartverk og Statens Vegvesen om etableringen av det elektroniske kartverket i Norge –støttet av Norsk Forskningsråd. CD-ROM-en som nå lanseres kan kun benyttes i Blaupunkt produkter – enten den typen du ettermonterer, eller de som er innebygd i fabrikknye biler. Bilprodusenter som kjører på Blaupunkt sine systemer er Mercedes, Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Fiat, Daimler-Chrysler, Nissan og Honda. Andre, for eksempel BMW, kjører på et annet system, og du kan derfor ikke bruke denne CD-ROM-en der.

To muligheter for ettermontering

Dersom du ikke har navigasjonssystem i bilen din, presenterer Blaupunkt to muligheter for ettermontering, begge med navnet TravelPilot. Den rimeligste muligheten – i den grad vi kan kalle den ”rimelig” – er en bilstereo med CD-spiller og en liten innebygd navigeringsskjerm på spilleren. Ferdig montert, inkludert CD-ROM, koster dette deg cirka 17.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer