Volvo elektrifiserer

Elmotor i alle nye Volvo-modeller fra 2019

Enhver bil som utvikles for lansering fra 2019 skal være elektrifisert.

Suksess: 90 prosent av alle XC60, V90 og XC90 som selges i dag er ladbare, forteller informasjonssjef Rune Gutteberg Hansen i Volvo Norge. Foto: Volvo
Suksess: 90 prosent av alle XC60, V90 og XC90 som selges i dag er ladbare, forteller informasjonssjef Rune Gutteberg Hansen i Volvo Norge. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle nye personbiler fra Volvo som utvikles for lansering fra og med 2019 vil i en eller annen form ha en elmotor om bord, melder Håkan Samuelsson, konsernsjef i Volvo Cars.

Han legger til at Volvo kommer til å introdusere en rekke nye biler med elektrifisert drivlinje, og at det foruten rene elbiler vil komme ladbare hybrider og mildhybrider.

Sistnevnte er biler med 48 volts teknologi, der bremseenergi tas opp og brukes videre til enten fremdrift eller forbruksenergi til lys, klimaanlegg, underholdningssystemer og annet

Ikke særegent

Dette er ikke noe nytt isolert for Volvo. Hele bilbransjen har startet denne omstillingen, enten det gjelder trenden mot hybrider, rene batterielektriske biler eller hydrogenelektriske.

Felles for alle disse er at en eller flere elmotorer driver bilen, og i mindre og mindre grad i kombinasjon med en forbrenningsmotor.

Volvo gir oss nå innsyn i tidslinjen og takten for når elektrifiseringen for deres del trer i kraft.

Fem fullelektriske

Selskapet skal blant annet lansere fem fullelektriske biler fra 2019 til 2021. Tre av dem skal ligge under varemerket Volvo, mens to blir biler med høy ytelse fra Polestar, som nå er blitt et eget varemerke for de mer sportslige modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer