Tesla Model S Plaid

Elon lover verdens råeste bil

0-100 på under to sekunder og toppfart på 322 km/t. Men prislappen blir deretter.

VERDENS RÅESTE: Allerede i dag går Tesla Model S Plaid bare tideler saktere rundt racerbanen Laguna Seca i California, enn Porsche GT2 RS som har banerekorden i dag. Musk mener de skal få ned tiden ytterligere tre sekunder. Screenshot: Tesla Video
VERDENS RÅESTE: Allerede i dag går Tesla Model S Plaid bare tideler saktere rundt racerbanen Laguna Seca i California, enn Porsche GT2 RS som har banerekorden i dag. Musk mener de skal få ned tiden ytterligere tre sekunder. Screenshot: Tesla Video Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke bare batterinyheten som ble sluppet på Elon Musks Battery Day.

Musk bekrefter at det kommer en helt vill versjon av Model S, som får Ludicrous-mode til å virke hverdagslig.

Den nye modellen peker virkelig nese til Porsche Taycan Turbo S.

Han lover rett og slett at dette blir verdens raskeste produksjonsbil, uansett type. Selv om de har testet hardt nesten et år på Laguna Seca allerede og har barbert tiden ned betraktelig, tror han at tiden kan kortes ytterligere tre sekunder. Da har han i såfall ordene i behold, med god margin.

Den vil få navnet Tesla Model S Plaid og har fått tre motorer, en mer enn dagens modell. Den skal klare 0-100 kilometer i timen på under 2 sekunder og om ikke det var nok … En toppfart på 322 kilometer i timen. Det trekker Model S opp i superbilklassen!

Ikke nok med det. Den vil få en rekkevidde på 84 mil. Det er stor kontrast til meldingene vi får fra Porsche om at 40 mil er nok.

Plaid har 1.100 hestekrefter. Det ble vist et filmklipp fra den krevende banen Laguna Seca, som viste en runde på 1:30.3. Det er seks sekunder raskere enn de kjørte med en tidligere prototype i fjor. For ordens skyld har McLaren Senna banerekord for produksjonsbiler på 1:27.62, så tiden er svært god for en tung familiebil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer