Elon Musk: - Ikke mulig å kjøre tom for strøm

I så tilfelle er det med hensikt, legger han til.

Foto: Alexis Georgeson
Foto: Alexis Georgeson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse i ettermiddag forklarte Elon Musk en hel verden hvordan han skal fjerne rekkeviddeangsten til både kommende og allerede eksisterende kunder av Tesla Model S. - Det skal ikke være mulig å gå tom for strøm, så sant du ikke gjør det med hensikt, fortalte Musk.

Løsningen ligger i en ny programvareoppdatering, versjon 6.2. Denne oppdateringen sørger for at bilen kommuniserer med hver enkelt hurtiglader, og dersom du er i ferd med å gå tom for strøm, så sender bilen deg ved hjelp av navigasjonssystemet til nærmeste hurtiglader. Vi har testet råskinnet med firehjulsdrift

Systemet tar hensyn til forhold som vind, høydemeter og andre vær og føreforhold. I tillegg gir den deg råd i forhold til bruk av strømkrevende utstyr som klimaanlegg, stereosystem og annet utstyr som krever energi.

Skulle en superlader være ute av funksjon, så dirigeres du videre til en som er operativ.

Rekkevidden er god nok

Det er faktisk ikke rekkevidden i seg selv det står om, forteller Musk, som mener at den allerede er god nok, og han begrunner det.

- Den bilen vi i dag har med lengst rekkevidde kan kjøre 49 mil med en hastighet på nesten 90 km/t, forteller Musk videre, og legger til at dersom det er snakk om kjøring i urbane strøk, så kan man holde på i opp mot ti timer. Er Model S sikker nok?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer