The Boring Company

Elon Musks «kjedelige» bore-selskap

Med «The Boring Company» vil Elon Musk bore tuneller under storbyene.

THE BORING COMPANY: Elon Musks nye planer går ut på å senke biler ned fra storbyenes gater og ned i en underjordisk fraktetunell for biler. Foto: Skjermdump
THE BORING COMPANY: Elon Musks nye planer går ut på å senke biler ned fra storbyenes gater og ned i en underjordisk fraktetunell for biler. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk slutter ikke å produsere kreative ideer. Han har heller ikke mistet gjennomføringsevnen. Nå har amerikaneren lansert sin siste idé, «The Boring Company», som skal bore tuneller under de store byene.

Les også om Tesla som er godt i gang med å bygge verdens største bygning eller om Musk som vil kolonisere Mars.

Det er ikke snakk om noen hvilke-som-helst tuneller heller. Musk har nemlig lansert detaljerte planer - og video - for hvordan han vil ha det:

Et eget selskap som borer og graver høyteknologiske tuneller under storbyene for å hindre trafikkork.

Fraktes i 200 km/t

Tunellene skal etter planen bestå av store nettverk av baner med høyhastighets «sleder». Bilene skal nemlig ikke kjøre av egen kraft i tunellene, men bli fraktet i disse elektriske bilsledene. Ifølge planene skal sledene få en hastighet på 200 km/t.

Som vist i videoen under skal bilene kunne kjøre på sleden på gateplan, for så å bli senket ned i tunellen og blendet sammen med resten av det underjordiske nettverket av kjøretøy.

Sledene skal kunne ha plass til både små og store kjøretøy. Utifra videoen er det vanskelig å si om tunellene skal kunne ta unna for tungtransporten, men i verste fall vil de overjordiske veiene bli frigjort for disse. Elon Musk mener tunellene vil være en mye mer effektiv måte å avholde den moderne trafikken på.

Skal bruke en brøkdel av tiden

Ifølge Musks utregninger vil en slik tur fra Los Angeles´forstad, Westwood, til Los Angeles internasjonale flyplass ta mellom fem og seks minutter - en tur som vanligvis tar mellom 30 og 60 minutter, avhengig av trafikken.

Planene er foreløpig på konseptstadie, men første tunell er allerede boret i Musks Space X i California.

LES OGSÅ:
Tesla dobler kapasiteten
Tesla fortsatt billigst å lade
Tesla dårligst på garanti

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer