Brudd på trafikkreglene

Elsparkesykkel-ulykke kan gi førerkortbeslag

Politiet rykket ut til en ulykke mellom en bil og en elsparkesykkel i Oslo. Én av dem kan få førerkortet beslaglagt, men ikke den du tror.

TENNESSEE: En mann i Nashville bestemte seg for å kjøre en elsparkesykkel på motorveien. Det burde han ikke gjort. Video: CNN. Reporter: Geir Jone Karlsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen kjørte en elsparkesyklist ut i et fotgjengerfelt på rød mann, og ble så påkjørt av en bil som hadde grønt lys, ifølge politiet.

Hendelsen skjedde i Dronning Eufemias gate i Oslo sentrum.

Politiet vurderer nå å beslaglegge førerkortet til elsparkesyklisten, som ble lettere skadd i ulykken.

- Politiet har mulighet til å beslaglegge førerkortet til elsparkesyklister på samme måte som en syklist, dersom hendelsen er alvorlig nok, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Vurderer ulykken

Pedersen hevder elsparkesyklisten var skyldig i trafikkulykken.

- Eventuell beslaglegging av førerkortet vil gå på en vurdering som politiet har gjort av at elsparkesyklisten og hvorvidt vedkommend har forårsaket ulykken. Jurister vil vurdere i etterkant om førerkortet vil bli beslaglagt på bakgrunn av personens ferdsel i trafikken, sier operasjonslederen.

Politiet sikrer også bilder av hendelsen fra videoovervåking i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.