En av Norges billigste blir ny

Kias minste og billigste bil, Picanto, vokser, får nytt utseende og oppgradert interiør.

Publisert
Sist oppdatert

Picanto er en av Norges desidert billigste biler. Med en startpris på 119.900 kroner er det kun Peugeot 107 som er billigere med en margin på fattige seks hundrelapper. I fjor ble den solgt i 219 eksemplarer, et akseptabelt tall sett i forhold til konkurrentene og med tanke på at nordmenn generelt er ikke for glade i de minste småbilene.

Tre stjerner

Den forrige Kia Picanto led først og fremst under et litt anonymt utseende og middelmådig sikkerhetsnivå (3 stjerner i Euro Ncap). Siden det i denne omgang bare en snakk om en midtlivsoppdatering, eller en såkalt facelift, må du fortsatt regne med at flere av konkurrentene er sikrere. Fire stjerner er fortsatt standarden i den minste bilklassen. Bare Renault Modus har klart å kapre alle fem.

Rundere

Utseendet er imidlertid oppgradert og takket være litt større og rundere støtfangere foran og bak har totaltlengden vokst med fire cenitmeter og lander på 353 totalt. For øvrig er hele fronten redesignet og lyktene er nye både foran og bak. Resultatet er at bilen ser både blidere og mer karismatisk ut.

MP3

Innvendig har man også gjort ganske omfattende endringer med nye instrumenter og bedre materialer. Tilkobling av stereoanlegget til MP3-spiller er også mulig. I tillegg lover Kia at styringen har blitt bedre, uten å presisere dette ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer