En av to ønsker kjøreforbud rundt barneskoler

Halvparten av befolkningen ønsker 200 meter uten biltrafikk rundt skolene. Naf og If er skeptiske til forslaget.

Totalforbud mot biltrafikk rundt skoleområdene er et av forslagene til å sikre barnas skolevei. Det mener over 50 prosent av de spurte i en ny stor undersøkelse, utført av Norstat for If. Men både forsikringsselskapet og Norges Automobil-Forbund er skeptiske til om dette er veien å gå. Foto: Colourbox.com
Totalforbud mot biltrafikk rundt skoleområdene er et av forslagene til å sikre barnas skolevei. Det mener over 50 prosent av de spurte i en ny stor undersøkelse, utført av Norstat for If. Men både forsikringsselskapet og Norges Automobil-Forbund er skeptiske til om dette er veien å gå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det skolestart landet rundt, og flere tusen barn er ute på veiene. Sjansen for uhell øker betraktelig rundt skolene, og det gjelder å være svært forsiktig om en skal kjøre bil i disse områdene.

Og ikke glem de ekstra fartskontrollene: Sjekk når lappen ryker her

Kjøreforbud 200 meter fra skolen

En ny stor undersøkelse viser at over halvparten av de spurte vil stoppe biltrafikk i områdene rundt barneskolene.

I undersøkelsen, som er utført av Norstat på vegne av If, svarer 53 prosent at de ønsker totalt kjøreforbud i en 200-metersone rundt barneskolene. Undersøkelsen baserer seg på svar fra et utvalg av 1.900 personer.

- 200 meter er en hypotetisk grense og det kan være argumenter og praktiske utfordringer som tilsier både lengre og kortere grenser for biltrafikk rundt skoler. Poenget er imidlertid at et flertall i befolkningen ser problemene og ønsker seg tryggere veier for de små og myke trafikantene rundt barneskolene, sier konserndirektør Line M. Hestvik i If, i en pressemelding.

DERFOR GRISEKJØRER VI: Norske sjåfører forteller sannheten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.