En av tre velger diesel

Dieselmotoren blir stadig mer populær på kontinentet. Mer enn hver tredje EU-borger velger nå diesel fremfor bensinmotor.

Publisert
Sist oppdatert
En av tre velger diesel
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide Motor har skrevet mye om dieselmotorer de siste to årene. Blant annet har vi fortalt at dieselandelen har økt fra 6,8 til 16,3 prosent siden 1998. Men selv om dieselandelen av nybilsalget har økt kraftig her i landet, er dette ingenting mot hva som har skjedd i EU. Der velger nå over 36 prosent av nybilkjøperne diesel.

To av tre østerrikere

I flere EU-land har faktisk dieselandelen passert 50 prosent, blant annet i Spania og Frankrike. Men de aller største diesel-entusiastene finner vi i Østerrike. Der sverger hele 65 prosent til diesel. På andreplass finner vi belgierne, der nesten 63 prosent mener diesel er å foretrekke fremfor bensin.

Svenske bensin-entusiaster

Blant EU-landene er det faktisk kun to nasjoner som har en lavere dieselandel enn Norge - Irland og Sverige. Svenskene er til gjengjeld være blant verdens mest diesel-fiendtlige land. Grunnet høye avgifter på dieselmotorer var det kun 5,6 prosent av våre venner i øst som valgte diesel i fjor. Spørsmålet er imidlertid om dette vil endre seg, ettersom både Saab og Volvo nå har lansert dieselmotorer for sine modeller.

Du finner oversikten over utviklingen siden 1990 her her og endringene fra 2000 til 2001 her.

Kilde: AAA (Association Auxiliaire de l'Automobile)

Relaterte artikler:

  • Flere velger diesel
  • Du finner flere biltrend-artikler her.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer