Mazda CX-30 Skyactiv-X M Hybrid er priset

En av våre favoritt-SUV-er blir rimelig

Våre bønner har blitt hørt: Etter vår test av Mazdas nye crossover håpet vi på gode priser - og vi er ikke skuffet.

MORSOMST I KLASSEN: Mazda CX-30 blir nå tilgjengelig for norske kunder, med den nye og revolusjonerende motorteknologien - og inspirerende kjøreegenskaper. Det til priser som etter vår mening er et meget godt kjøp i denne klassen. Foto: David L.F. Smith
MORSOMST I KLASSEN: Mazda CX-30 blir nå tilgjengelig for norske kunder, med den nye og revolusjonerende motorteknologien - og inspirerende kjøreegenskaper. Det til priser som etter vår mening er et meget godt kjøp i denne klassen. Foto: David L.F. Smith Vis mer
Publisert

Blant folke-SUV-ene, som er det størrelsesmessige svaret på Golf-klassen, var de kompakte crossoverne som Nissan Qashqai lenge referansen. Mazda har ikke hatt en modell i denne kategorien - CX-3 er mindre og trangere, mens CX-5 er en større SUV og befinner seg i segmentet mellomstore SUV-er.

Attraktiv nykommer

Nå lanserer imidlertid Mazda sin CX-30 i det norske markedet. På tross av elektrifiseringsbølgen, som overskygger mange attraktive modeller i markedet, tror vi så absolutt denne bilen har livets rett. Nå bekreftes dette av prislisten, som ble publisert i dag.

Med den nye og oppsiktsvekkende Skyactiv-X-bensinmotoren på 180 hestekrefter og 24-volts mildhybrid-system, koster den nemlig fra 323.500 kroner i utstyrsnivå Sky, med forhjulstrekk og sekstrinns manuell girkasse.

Topp-utstyrt (Cosmo), med firehjulsdrift og sekstrinns automat, kommer den helt i den andre enden av skalaen, på akkurat 100.000 kroner mer. Den forekommer oss å være en riktig god pakke til 423.500 kroner.

I samme prisspenn kan etter vår mening ikke de sterkeste konkurrentene, som Nissan Qashqai og Toyota C-HR, tilby tilsvarende ytelser, kvalitetsfølelse eller kjøreopplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer