Ukens veteran: Mercedes-Benz 500 TE AMG

En av verdens sjeldneste

Hvordan i alle dager kan man gjøre en av verdens beste stasjonsvogner bedre? Man leverer den til AMG og skviser nedi en V8, selvsagt!

STYGG MEN AUTENTISK: Denne AMG-modellen eksisterer egentlig ikke og ble reddet av en tilfeldighet. Det som var krom originalt, er erstattet med sort. Foto:Will Williams
STYGG MEN AUTENTISK: Denne AMG-modellen eksisterer egentlig ikke og ble reddet av en tilfeldighet. Det som var krom originalt, er erstattet med sort. Foto:Will Williams Vis mer
Publisert

Der finnes ting som er så sjeldne at ingen er egentlig helt sikre på at de faktisk finnes. Tenk deg å se den avskyelige snømannen løpe gjennom skogen, mens den kaster et blikk på deg. Da forstår du hvordan det er å endelig få sett den sagnomsuste Mercedes 500 TE (W123) AMG – stasjonsvogna som ble sendt til AMG, for å returnere som et villdyr.

Denne bilen kunne ikke vært mer annerledes enn den champagnefargede haugen jeg ble fraktet rundt i da jeg var liten. En arbeidshest som ble kjøpt for å frakte barn og hageavfall. Denne bilen har barbert av seg all sin bruksbil-sjarm, og gir heller fra seg en aura av trusler og ondskap der den står parkert i et parkeringshus med dunkel belysning.

Man kan spore denne enhjørningen helt tilbake til 60-tallet. Daimler-Benz’ ingeniørene Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher jobbet med å utvikle og finjustere race-motoren som til slutt skulle brukes i Mercedes 300SE. Så ombestmete Mercedes seg og trakk seg fra motorsport.

Melcher og Aufrecht hadde investert så mye tid og arbeid i disse motorene, at de fortsatte sitt arbeid fra Aufrecht sitt eget hus i Grossaspach – bare 35 kilometer fra fabrikken. Innsatsen bar frukter, og i 1965 vant bilen ikke mindre enn 10 løp med Mafred Schiek bak spakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer