En blir fire

Samarbeidet mellom Fiat-gruppen og PSA Citroën Peugeot om store flerbruksbiler fortsetter. I Norge blir det kun franske varianter å velge i; Citroën C8 og Peugeot 807.

Publisert
Sist oppdatert

Andre deler av Europa får ytterligere også italienske varianter å velge i, Lancia Phedra og Fiat Ulysse. Markedet for flerbruksbiler i denne størrelsen er ikke altfor stort i Norge, noe som medfører at blant annet Renault har valgt å ikke ta inn sin variant Espace.

Dele

Det er fint å dele, og for bilbransjen er det ekstra fint å kunne dele på de enorme utviklingskostnadene. Også konkurrentene Ford og Volkswagen har valgt å dele bil i flerbruksbilklassen med Galaxy/Sharan.

Også varebiler i mellomklassen har vært basert på samarbeidet. I Norge heter de Citroën Jumpy, Fiat Scudo og Peugeot Expert. Fiat og PSA Peugeot Citroën har inngått avtale om å fortsette samarbeidet om lette nyttekjøretøyer frem til 2017.

Vokser

Siste generasjon flerbruksbiler har vokst med nesten 30 centimeter i lengden. Også bredden og høyden er økt. Med denne økningen er konkurrentene Galaxy/Sharan passert i størrelse. I konkurranse om størst frontrute vinner nok også det fransk-italienske samarbeidet, frontruten måler 2 kvadratmeter.

Hvis ikke frontruten leverer nok lys til kupèen er det mulig å få bilene med tre soltak, en til hver seterad. Peugeot 807 kan leveres med inntil syv seter, Citroën C8 med inntil 8 seteplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer