BMW med gjenvunnet elbil for 2040

En BMW av gamle flasker

Denne BMW-en er bygget helt av resirkulerte materialer – plast fra tomflasker, stål fra gamle biler og gammelt treverk.

FOR 2040: Dette er BMWs prototype på en elektrisk bil bygget bare at resirkulerte eller fornybare materialer. Målet er å bygge en slik bil innen 2040. Foto: BMW
FOR 2040: Dette er BMWs prototype på en elektrisk bil bygget bare at resirkulerte eller fornybare materialer. Målet er å bygge en slik bil innen 2040. Foto: BMW Vis mer
Publisert

– Ressursene på jorden er i ferd med å bli brukt opp. For at vi fortsatt skal kunne bygge og selge biler, må vi i mye større grad ta i bruk resirkulerte materialer. Målet vårt er at vi i 2040 skal kunne bygge en bil bare av gjenbrukte materialer, sier Daniela Bohlinger, som er ansvarlig for prosjektet med gjenbruk av materialer hos BMW.

Hun understreker at det er store utfordringer, men at denne bilen, BMW i Vision Circular, viser at det er mulig.

I dag bygges BMWs biler med bruk av rundt 30 prosent gjenbrukte materialer. Målet er først å komme opp i 50 prosent, for deretter å bygge biler med bare gjenbrukte eller fornybare materialer i 2040. Med i Vision Circular viser BMW fram en kompakt, firedørs elektrisk bil med fokus på luksus og holdbarhet.

Alt er resirkulert

Bilen er kun bygd med materialer som er gjenvunnet eller råvarer som er fornybare. I tillegg til at bilen ser annerledes ut enn dagens biler fra BMW, er den satt sammen av langt færre deler. Alt stål og aluminium til blant annet skjermer, dører og felger, er hentet fra biler som er kondemnert. Resirkulert glass er brukt i tak og vinduer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer