Hummer SUV

En elektrisk monster-SUV

I 2009 stoppet General Motors produksjonen av SUV-en Hummer. Nå gjenoppstår den som et elektrisk monster.

FOR STOR FOR NORGE?: General Motors tror kundene vil stå i kø for nye Hummer når den nå kommer som stor SUV med elektrisk drivverk. Du kan reserve en bil nå, men kanskje er den for stor til å bli godkjent i Norge. Foto: GM
FOR STOR FOR NORGE?: General Motors tror kundene vil stå i kø for nye Hummer når den nå kommer som stor SUV med elektrisk drivverk. Du kan reserve en bil nå, men kanskje er den for stor til å bli godkjent i Norge. Foto: GM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hummer var opprinnelig en sivil utgave av HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, uttales Humvee), som det amerikanske militæret brukte blant annet i Gulf-krigen i 1990 og 1991.

Etter at produsenten AM General laget en utgave av monster-bilen til Arnold Schwarzenegger, var det så mange som ville ha maken at det ble satt i gang produksjon av en sivil utgave.

Bilen var stor, tørst, ukomfortabel og svært lite praktisk. Selv med to mindre utgaver, ble kundene lei og konkursen et faktum i 2009.

Kan bestilles nå

Nå er Hummer tilbake. Senere i år kommer en pickup-utgave med elektrisk drivverk på veien. I påsken viste General Motors (GM) fram en gedigen, elektrisk Hummer SUV, som skal ut på veien tidlig i 2023. Allerede nå kan bilen reserveres på hjemmesiden til GMC.

Greit å vite før du bestiller, er at prisen på den første utgaven blir 106 000 dollar – rundt 900 000 kroner før frakt og leveringskostnader til Norge. I tillegg er det ikke mulig å forutsi hva norske myndigheter har funnet på når det gjelder avgifter på elektriske biler i 2023. Utover året i 2023 kommer noen rimeligere utgaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer