En familiefavoritt fornyes

Caravelle og Multivan får nye motorer, dobbeltkløtsjgirkasse og oppdatert utseende.

Foto: VW
Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de med de virkelig store transportbehovene kommer til og med store flerbruksbiler som Ford Galaxy, Renault Grand Espace, Dodge Journey - ja selv gedigne Chrysler Grand Voyager, til kort. Da er det den gode, gamle minibussen som gjelder - derivert fra romslige varebiler i mellomklassen.

Caravelle-dominans

Både Mercedes (Vito/Viano), Peugeot (Expert Tepee) og noen andre tilbyr slike plasskonger, men det er VWs Caravelle og Multivan (personbilutgavene av Transporter)som dominerer markedet. Hittil i år har imidlertid salget av Transporter-bussene falt ganske kraftig og det passer nok bra at det kommer en fornyelse nå.

Oppdatert utseende

Denne introduseres i forbindelse med bilutstillingen i Frankfurt som åpner for publikum den 17. september. Når det gjelder bilenes ytre er det nye sidespeil og en oppdatert front som er mest iøynefallende. Fronten gjør nå Transporteren mer integrert i familien med lykt- og grilldesign mer like de vi nå finner på modeller som Golf, Polo og Scirocco. Dessuten får personbilvariantene nye hekklykter og kromlist langs siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.