Bruk av bilbelte

- En feil mange gjør

Slik bruker du bilbeltet korrekt.

SIKKERHET I BIL: Å ikke bruke bilbelte kan føre til fatale konsekvenser, men det kan også feil bruk. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje lært deg viktigheten av å bruke sikkerhetsbelte siden du var liten, men husker du å bruke det korrekt? Det kan nemlig ha mye å si for sikkerheten din.

- En vanlig feil veldig mange gjør når man sitter seg ned i bilen er å ta på seg sikkerhetsbelte mens man har på seg yttertøy, sier kommunikasjonsrådgiver Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

Yttertøy, særlig vinterjakker bygger mye opp under beltet og da får du ikke beltet så tett på kroppen som det burde være.

- Det er veldig viktig at beltet er tett på kroppen for det er det som holder deg tilbake ved en kollisjon, forklarer Hansen.

Hansen anbefaler derfor å åpne ytterjakka både på deg selv og barn før du tar på deg sikkerhetsbelte.

Beltet under armen

- Det er mange som har en tendens til å legge beltet under armen, særlig barn i baksetet har en tendens til å gjøre dette. Det skal man være veldig obs for, sier Hansen og forklarer videre:

- Det gir feil beskyttelse og kan være til skade for indre organer dersom det skulle skje noe.

Krøllet belte

Har du krøll på beltet kan dette både være farlig og ikke minst ubehagelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer