En Grandis klar

En av pionerene i flerbruksklassen er klar med ny modell. Grandis skal være ett sportslig alternativ i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi mener denne bilen legger seg nærmere stasjonsvognene enn det konkurrentene i flerbruksbilklassen gjør.

Billigere enn Space Wagon

En Mitsubishi Space Wagon med samme motor koster 30-40.000 kroner mer enn nye Grandis. Grandis er ikke en direkte etterfølger til Space Wagon, men vil kunne dekke det samme behovet for de fleste. Grandis starter på 369.900 kroner. Som varebil starter prisen på 219.900 kroner.

Piknikstoler

Det er alltid mye snakk om fleksibilitet og seteløsninger i biler som dette, i Grandis er plass til inntil syv passajerer. I følge pressemeldingen skal alle setene unntatt forsetene enkelt la seg folde sammen for å få flatt bagasjeromsgulv. De bakerste to setene kan vippes rundt, og brukes som picnicstoler med bakluken som tak. Den løsningen har vi ikke sett før.

Stor motor

Eneste motoralternativ er forløpig en 2,4-liter på 165 hestekrefter med enten femtrinns manuell girkasse eller en automatgirkasse. Til neste år dukker det kanskje opp en 2-liters dieselmotor opp.

Grandis kommer til Norge i mai.

Store bilder finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer