Tesla Model Y-lekkasjer

En helt ny Tesla er snart klar for produksjon. Her er det vi vet

Lekkede dokumenter avslører produksjonsplanene til Tesla neste elektriske SUV - Model Y. Den kan komme allerede i 2021.

SNART I PRODUKSJON? Model Y er etter alt å dømme neste bil fra Tesla, etter at «folkeelbilen» Model 3 snart vil rulle på norske veier. Illustrasjon: Autocar
SNART I PRODUKSJON? Model Y er etter alt å dømme neste bil fra Tesla, etter at «folkeelbilen» Model 3 snart vil rulle på norske veier. Illustrasjon: Autocar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model Y har vært planlagt å komme på markedet allerede i 2021, skriver Business Insider (BI). Den lille SUV-en skal etter planen bygges på samme platform som Model 3 - Teslas «folkebil» - som akkurat har fått pris og leveringsdato for Norge.

Det amerikanske nettstedet har funnet informasjonen fra interne Tesla-dokumenter til de ansatte, datert før selskapets oktober-resultater ble kjent.

Høye mål

BI skriver videre at Tesla hadde planer om å produsere Model Y på velomtalte Gigafactory i Nevada i USA. I tillegg skulle elbilen etter planen produseres i Kina - på en fabrikk som ennå ikke er ferdig.

Allerede tidlig i september i 2020 var målet å produsere opptil 2.000 Model Y ukentlig i USA. Ifølge Tesla-dokumentene var planen videre å oppgradere fabrikkenes produksjonslinjer innen 2021 til en samlet produksjon av 12.000 biler i uka - henholdsvis 7.000 på Gigafactory og 5.000 i Kina.

Oppsiktsvekkende nok viser det seg også at planen har vært å få på plass en tredje seterad i Model Y. I så fall vil også den få plass til seks eller sju personer - som Model S og Model X, før den. Model 3 har bare plass til fem personer, på to seterader.

Knappe svar

Men, ifølge en Tesla-talsperson BI har pratet med skal all denne informasjonen være utdatert.

- Når vi har detaljer å kunngjøre, vil vi gjøre det. I mellomtiden forblir vi fokusert på Model 3, som vi er glade for å bringe til Europa og Kina tidlig neste år, skriver Tesla-representanten i en epost til nettstedet.

- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge vil ikke uttale seg om Tesla Model Y-ryktene. Foto: Tesla Norge
- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge vil ikke uttale seg om Tesla Model Y-ryktene. Foto: Tesla Norge Vis mer

Dinside vet imidlertid at Tesla ikke er selskapet som er mest åpne for spørsmål eller for å kommentere rykter. Det samme gjelder Tesla Norge, hvor kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland forteller at han ikke har noen kommentar til den amerikanske artikkelen, de lekkede dokumentene eller informasjonen som framkommer i dokumentene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer