Tesla Model Y-lekkasjer

En helt ny Tesla er snart klar for produksjon. Her er det vi vet

Lekkede dokumenter avslører produksjonsplanene til Tesla neste elektriske SUV - Model Y. Den kan komme allerede i 2021.

SNART I PRODUKSJON? Model Y er etter alt å dømme neste bil fra Tesla, etter at «folkeelbilen» Model 3 snart vil rulle på norske veier. Illustrasjon: Autocar
SNART I PRODUKSJON? Model Y er etter alt å dømme neste bil fra Tesla, etter at «folkeelbilen» Model 3 snart vil rulle på norske veier. Illustrasjon: Autocar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model Y har vært planlagt å komme på markedet allerede i 2021, skriver Business Insider (BI). Den lille SUV-en skal etter planen bygges på samme platform som Model 3 - Teslas «folkebil» - som akkurat har fått pris og leveringsdato for Norge.

Det amerikanske nettstedet har funnet informasjonen fra interne Tesla-dokumenter til de ansatte, datert før selskapets oktober-resultater ble kjent.

Høye mål

BI skriver videre at Tesla hadde planer om å produsere Model Y på velomtalte Gigafactory i Nevada i USA. I tillegg skulle elbilen etter planen produseres i Kina - på en fabrikk som ennå ikke er ferdig.

Allerede tidlig i september i 2020 var målet å produsere opptil 2.000 Model Y ukentlig i USA. Ifølge Tesla-dokumentene var planen videre å oppgradere fabrikkenes produksjonslinjer innen 2021 til en samlet produksjon av 12.000 biler i uka - henholdsvis 7.000 på Gigafactory og 5.000 i Kina.

Oppsiktsvekkende nok viser det seg også at planen har vært å få på plass en tredje seterad i Model Y. I så fall vil også den få plass til seks eller sju personer - som Model S og Model X, før den. Model 3 har bare plass til fem personer, på to seterader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer