Women's World Car of the Year 2019

En klar vinner blant kvinner

Dette er bilene de kvinnelige motorjournalistene anbefaler.

DAMENES BILVALG: Mazda 3 er kåret til Women' Car of the Year 2019, av kvinnelige motorjournalister fra hele verden. Foto: Mazda
DAMENES BILVALG: Mazda 3 er kåret til Women' Car of the Year 2019, av kvinnelige motorjournalister fra hele verden. Foto: Mazda Vis mer
Publisert

... Mazda! Nærmere bestemt Mazda 3.

Det ble klart da de kvinnelige motorjournalistene i forrige uke kåret World Car of the Year (WWCOTY) 2019, på Dubai International Motor Show, forenklet kalt bilutstillingen i Dubai.

Lenger ned i saken kan du se hvilke biler som vant de forskjellige kategoriene i WWCOTY 2019.

Feminine kriterier

Ifølge en pressemelding til Dinside var avgjørelsen dessuten enstemmig, oppnådd av 41 kvinnelige jurymedlemmer, fra 34 forskjellige land, over fem kontinent.

Bakgrunnen for at det i 2010 ble opprettet en ren dameversjon, er at Car of the Year-juryene nærmest utelukkende har vært bestående av menn. Med tanke på det som skrives om at kvinner tar bedre avgjørelser enn menn - i hvert fall om vi skal tro Forbrukerrådet - når det kommer til bilkjøp, burde vi kanskje bli flinkere til å lytte til de kvinnelige motorjournalistene også?

Jurymedlemmene er bedt om å tenke på typiske kriterier kvinner har, når de skal velge bil, samtidig som de må ha testen bilen de stemmer på.

Mazda 3 - ingen har gjort dette før

Dinside prøvekjørte den nye generasjonen Mazda 3 for første gang i mars i år. Det holdt bare til en firer på terningen - men det var før vi fikk testet bilen med den revolusjonerende Skyactiv-X-motoren, som Mazda har jobbet lenge med.

I vår test fikk bilen pluss for design, kvalitetsfølels, ergonomi og kjøreegenskaper, mens den fikk minus for plassutnyttelse og drivlinje (Skyactiv-G).

Mazda 3 har dessuten fått mye oppmerksomhet for sitt «bulkete» design, som «ingen har gjort før dem».

- Denne modellen har resonans med et bredere spekter av mennesker enn noen gang før, og Mazda har som mål å skape et spesielt bånd til kundene ved å tilby produkter, teknologier og tjenester som appellerer til flere, sa kommunikasjonssjef Ayumu Doi i Mazda Motor Corporation, da han fornøyd mottok prisen i Dubai.

BULKETE? Mange mente nye Mazda 3 så ut som om noen allerede hadde blitt krasjet i siden på den. Foto: Knut Moberg
BULKETE? Mange mente nye Mazda 3 så ut som om noen allerede hadde blitt krasjet i siden på den. Foto: Knut Moberg Vis mer

Gjennombrudd i ... Dubai

Dette er første gang WWCOTY blir delt ut på en bilmesse. Oppsiktsvekkende nok skjer det i De forente arabiske emirater, hvor likestillingen kanskje ikke har stått sterkest opp gjennom årene.

- Aktivitetene på den internasjonale bilmessa i Dubai var banebrytende. Vi har aldri kunngjort resultatene fra kåringen på ei messe før, og det var nyskapende og banebrytende å intervjue kvinnelige kjørelærere fra Saudi Arabia på scenen, forteller WWCOTY-kåringens administrerende direktør, Sandy Myhre.

- At dette skjer i Dubai er veldig symbolsk, fortsetter hun.

NB: Sist tirsdag valgte nordmenn sin suverene vinner og favorittbil fra dette året, og kommende tirsdag kan du se hva som blir Årets Bil 2020 i Norge.

Kategorivinnere Women’s World Car of the Year 2019

Kategori Vinner Finalist Finalist
UrbanKia XCeedRenault ClioSkoda Scala
FamilieMazda 3Toyota CorollaBMW 3 Series
GrønnKia Soul EVAudi e-tron QuattroTesla Model 3
LuksusBMW 8-seriePorsche Cayenne CoupeBMW X7
PerformancePorsche 911Mercedes AMG A35/45Toyota GR Supra
SUV/CrossoverRange Rover EvoqueCitroën C5 AircrossLexus UX

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer