Women's World Car of the Year 2019

En klar vinner blant kvinner

Dette er bilene de kvinnelige motorjournalistene anbefaler.

DAMENES BILVALG: Mazda 3 er kåret til Women' Car of the Year 2019, av kvinnelige motorjournalister fra hele verden. Foto: Mazda
DAMENES BILVALG: Mazda 3 er kåret til Women' Car of the Year 2019, av kvinnelige motorjournalister fra hele verden. Foto: Mazda Vis mer
Publisert

... Mazda! Nærmere bestemt Mazda 3.

Det ble klart da de kvinnelige motorjournalistene i forrige uke kåret World Car of the Year (WWCOTY) 2019, på Dubai International Motor Show, forenklet kalt bilutstillingen i Dubai.

Lenger ned i saken kan du se hvilke biler som vant de forskjellige kategoriene i WWCOTY 2019.

Feminine kriterier

Ifølge en pressemelding til Dinside var avgjørelsen dessuten enstemmig, oppnådd av 41 kvinnelige jurymedlemmer, fra 34 forskjellige land, over fem kontinent.

Bakgrunnen for at det i 2010 ble opprettet en ren dameversjon, er at Car of the Year-juryene nærmest utelukkende har vært bestående av menn. Med tanke på det som skrives om at kvinner tar bedre avgjørelser enn menn - i hvert fall om vi skal tro Forbrukerrådet - når det kommer til bilkjøp, burde vi kanskje bli flinkere til å lytte til de kvinnelige motorjournalistene også?

Jurymedlemmene er bedt om å tenke på typiske kriterier kvinner har, når de skal velge bil, samtidig som de må ha testen bilen de stemmer på.

Mazda 3 - ingen har gjort dette før

Dinside prøvekjørte den nye generasjonen Mazda 3 for første gang i mars i år. Det holdt bare til en firer på terningen - men det var før vi fikk testet bilen med den revolusjonerende Skyactiv-X-motoren, som Mazda har jobbet lenge med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer