2018 - modellen av Mercedes-Benz G 500 er helt ny!

En klassiker gjenfødes - hva nå, Land Rover?

Helt nye Mercedes-Benz G-klasse er vist i Detroit.

ACTION: Symbolikken på scenen er nesten like tung som bilen. Ingen ringere enn tidligere action-helt Arnold Schwarzenegger (til høyre på bildet), viste sammen med Daimlers toppsjef Dieter Zetsche, frem legendens etterfølger. Foto: Daimler
ACTION: Symbolikken på scenen er nesten like tung som bilen. Ingen ringere enn tidligere action-helt Arnold Schwarzenegger (til høyre på bildet), viste sammen med Daimlers toppsjef Dieter Zetsche, frem legendens etterfølger. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Detroit. Navnet på metropolen av fordums storhet har en smak av bil, av bilromantikk og av forfall, der den ligger i staten Michigan mellom Lake Erie og Lake St Clair. Kanskje også av fremtidshåp?

Der har nå NAIAS, den nordamerikanske bilmessen, åpnet sine dører. Bilutstillingen er den historisk viktigste i USA, men som vi nylig har sett, får den i dag sterk konkurranse blant annet fra elektronikkmessen i Las Vegas - CES, som nettopp har gått av stabelen.

Den nye G-klassen, bilen vi ser her, er definitivt for Detroit og ikke for elektronikkshowet. Det dreier seg om en klassiker som gjenfødes, som en fersk dinosaur som har fått liv ved hjelp av urgammelt arvestoff.

Fra 1979, for å være helt presis. Det var da Mercedes-Benz lanserte sin Geländewagen, som skulle bli G-klasse, på basis av en terrengbil utviklet av Steyr-Daimler-Puch. Første generasjon har levd i ikke langt fra 40 år, altså - og fikk sin seneste oppgradering for tre år siden.

Fornyelsesoperasjonen Mercedes foretar her burde kanskje være til inspirasjon for Land Rover for en neste generasjon Defender - Ur-Land Roveren gikk av med pensjon for ikke så veldig lenge siden...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer