En kostbar kjettingleksjon

Stoler du på kjetting? Her er hvordan du ikke skal bruke dem.

Kjetting er ikke for alle, og i alle fall ikke under alle slags forhold. Det fikk vår kommentator erfare. Foto: Per Ervland/Colourbox.com
Kjetting er ikke for alle, og i alle fall ikke under alle slags forhold. Det fikk vår kommentator erfare. Foto: Per Ervland/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ski, hytte og vinterdekk-sesongen er i gang. Det smelter og fryser på mange veier, og vi følger selvsagt alle gode råd om hva vi skal ha med i bilen og vi har skiftet fra slitte dekk til de beste vinterdekkene.

Likevel går ikke alt etter planen. Her kommer en leksjon i hvordan du ikke skal takle litt for bratte bakker, trang vei, og mye bagasje. Og jeg kan si det med en gang, jeg klønet til ting ganske godt. Men kan du med hånden på hjertet si at du ikke fort hadde risikert å havne i samme situasjon?

Dette er sesongens beste vinterdekk?

Jeg hopper rett på sak: Hytta jeg disponerer har ikke vei helt frem. Du kjører av fra asfaltert vei og så tre hundre meter oppover en litt bratt skogsvei som ender 50 meter fra hytta. Veldig praktisk når bilen er HELT full av bagasje.

Den halvbratte skogsveien ser på en litt merkelig måte grei ut, men for en vanlig bil blir den akkurat litt for bratt etter hvert. Og når det ene tar det andre, går det til slutt galt. Jeg fikk bøyd døren min til en posisjon den ikke skal stå i, men kunne også risikert at bilen (og armene mine) gikk med i dragsuget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer