Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid

En ladbar hybrid som skiller seg ut i mengden

Både Peugeot og Citroën stiller på bilmessen i Paris med sitt elektrifiseringsprogram. Denne SUV-en kan bli en viktig brikke.

PLUGGER INN: Citroën har ikke hatt noen bil i denne klassen før - men her kommer C5 Aircross, også som ladbar. Foto: Jamieson Pothecary
PLUGGER INN: Citroën har ikke hatt noen bil i denne klassen før - men her kommer C5 Aircross, også som ladbar. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PSA (Peugeot/Citroën/DS) - gruppen lanserer en omfattende elektrifiserings-strategi for de neste årene. Dette har allerede omtalt i forbindelse med at Peugeot har vist den ladbare GT-versjonen av sin populære SUV, 3008.

Her på Paris-utstillingen er det også premiere for denne skapningen, C5 Aircross, hvor Citroën tar steget inn i et for dem nytt SUV-segment - de mellomstore folkesuvene. Ikke minst interessant for det norske markedet: Den kommer som ladbar hybrid.

Stadig mer elektrisk

Dette er også starten på elektrifiseringen av hele merket Citroën. Bilens fulle benevnelse er Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept. Dette blir en ladbar versjon av C5 Aircross.

Strategien for Citroën, og resten av merkene i PSA, er at 80 prosent av modellene skal finnes i en elektrifisert versjon innen 2023, og i 2025 skal alle modeller finnes i minst en elektrifisert versjon.

Nye C5 Aircross har en fremtoning som legges merke til og som er blitt en del av Citroëns identitet de siste årene. Kraftfulle designelementer skal i tillegg understreke SUV-følelsen.

Bilen er 4,5 meter lang, og tilhører dermed det mellomstore SUV-segmentet med Toyota RAV4, VW Tiguan og Mazda CX-5. Konseptbilen er utstyrt med store hjul og det oppgis hele 23 centimeter bakkeklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer