En legende skal gjenfødes

Vi har fortalt dere om denne bilen før...

Publisert
Sist oppdatert

...men den gangen var det i forbindelse med at spionfotografene hadde knipset den ganske spektakulære barkettaen under testkjøring på Nürburgring. Nyheten er nå offisiell, og supersportsbilen Veritas er på vei.

"BMW Veritas"

Hva dreier det seg om? Jo, en gjeng med sportsbilentusiaster, ledet an av en liten gruppe tidligere BMW-ansatte, vil blåse liv i en utdødd del av tysk sportsbiltradisjon. I 1948 ble selskapet Veritas GmbH grunnlagt. Veritas betyr "sannhet" og poenget var å bygge den sanne, den ekte sportsbilen, og som basis valgte man å benytte den berømte BMW 328, som altså skulle rendyrkes.

Den laveste vi har sett - avslørt av spionfotografer i mai

Bilen ble kalt BMW Veritas, og disse bilene gikk sin seiersgang på racerbanene frem til selskapet opphørte i 1952. i 1951 deltok en Veritas Meteor i det sveitsiske Formel-1 Grand Prix og ble den første tyske formel-1-bilen. Det kom også versjoner for gatebruk som satte sitt merke på samtiden. Begge disse sidene av tradisjonen skal nå gjenopplives.

Nürburgring

Det ble i 2001 vist en konseptbil som skulle gjenopplive Veritas. Den hadde en V12 fra BMW og var ultra-sterk og ultra-lett. Navnet ble oppgitt til RS3. Nå, syv år etter, testes en mer realistisk men likefullt oppsiktsvekkende etterfølger av førtitalls-stjernen på banen Nürburgring som ligger like ved det nye selskapets hovedkontor. Det opprinnelige Veritas holdt for øvrig også til ved Nürburgring i den siste delen av sin eksistens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer