Test: Mercedes-Benz GLB 200 d 4Matic

En liten sværing

Overraskende god plass.

Mange tror at Mercedes GLB er en liten kompakt-SUV, men den er et lite skip av en plass. Takket være en kantete form, er den større innvendig enn storebror GLC. Sjekk videoen for å se hvor praktisk den er. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes er virkelig frampå i skoa på alle fronter. Det gjelder også SUV. De har en i nær sagt hvert segment. Men de hadde tydeligvis behov for å skvise en til inn i kompaktsegmentet, mellom GLA og GLC. Det har de egentlig ikke klart.

Nykommeren heter GLB, og bokstaven B kan best forklares med bruksvennlig. Vanlig B-klasse er nærmest en flerbruksvariant av den trange A-klassen. Litt større plass og litt flere smarte løsninger.

Liten plattform - stor bil

Slik er GLB også. Den er bygget på deres plattform for tverrstilte motorer som A- og B-klasse bruker, og man finner flere av de samme motorene også her. Det vil i korte trekk si bensin på 1,3- og 2-liter med effekt på 163, 224 og 306 hester og to helt forskjellige dieselmotorer på to liter med 116, 150 og 190 hester.

Alle biler har dobbeltclutch automat, enten med 7 eller 8 trinn.

For ordens skyld nevner vi at GLB ikke er, og blir ikke tilgjengelig som ladbar hybrid, selv om det finnes forhjulsdreven hybridløsning for plattformen.

Jøss - diesel!

Vi kjører GLB 200 d med 2-liter diesel (jøss, betegnelsen stemte med tallet på bakluka), 8 trinns automat og 4Matic firehjulsdrift, trolig den de fleste vil velge fordi det er den billigste veien til firehjulstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer