En norsk Ford: TH!NK !

Så er det da endelig offisielt. Ford kjøper aksjemajoriteten i norske Pivco. Introduksjonen av den norske elbilen Th!nk ble svært positivt motatt på den internasjonale billutstillingen i Detroit.

Publisert

-- Vi tilegner oss aksjemajoriteten i Pivco, sa Bill Powers som er forsknings- og utviklingssjef i Fordkonsernet. Men å tilegne seg kan innebære så mangt. På direkte spørsmål fra DinSide, svarer Ford-president Jack Nasser;

-- Dette innebærer at vi kjøper aksjemajoriteten i Pivco. På oppfølgingsspørsmål var ikke Nasser villig til å utrede dette ytterligere. Flere uavhengige kilder i Ford kan imidlertid bekrefte at Ford sitter med en avtale som sikrer dem 51 prosent av aksjene i norske Pivco Industries AS.

Verken Nasser eller Executive Director Ford Europe, Ingvar M. Sviggum, ønsker å kommenter hvor mye de måtte ut med for aksjene i Pivco.

Rosende kritikk

Talsmenn for Ford pekte på dagens pressekonferanse på det faktum at selskapet bak Th!nk ikke har hatt den nødvendige kapital for å kunne markedsføre den norske elbilen i et internasjonalt marked. Men de ga svært rosende kritikk av det norske bilkonseptet.

-- Menneskene bak selskapet har svært gode ideer, og blir en ressurs for Ford, sa Bill Powers, utviklingssjef i Ford.

Urbane kunder

-- Den stillegående, utslippsfrie Th!nk kan møte behovene til urbane kunder som ønsker et distinkt, miljøvennlig transportmiddel, påpekte Nasser. -- Denne bilen vil ikke bare gi oss umiddelbar tilgang til en helt ny markedsnisje, den vil gi oss en rikdom av nye ideer som vi kan videreutvikle. Vi er spesielt interessert i nye konsepter i forbindelse med bruk av karosserideler av kunststoff - i dette tilfellet plast - i tillegg til konsepter i forbindelse med lav-volums og fleksibel produksjon, avsluttet Nasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer