Første test av Peugeot e-2008

En ny elektrisk bestselger

I mai kommer Peugeot e-2008 til Norge. Vi har prøvekjørt - og konkluderer med er at dette kan bli en bestselger blant elbil-gale nordmenn.

PEUGEOT E-2008: Elbilen har fått et spennende utseende, inspirert av de større brødrene 3008 og 5008. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 2008 har vært i salg i Norge i noe år allerede, men den store suksessen har uteblitt. Det blir det en forandring på nå – av flere grunner.

For det første får nye 2008 et elektrisk drivverk, med en batteripakke på 50 kWt, som gir en ganske god rekkevidde. Fabrikken lover 320 kilometer etter den nye strenge WLTP-normen. Vi har ikke kjørt bilen så langt at vi har fått prøvd dette, men denne rekkevidden vil trolig være mulig å oppnå på en sommerdag med pen kjøring.

Overraskende praktisk

For det andre er dette en SUV, og det er norske bilkjøpere svært glade i. Det betyr lett inn- og utstigningen til førerplassen og mer oversiktlig sitteposisjon.

E-2008 har riktignok bare forhjulstrekk, men litt ekstra bakkeklaring er en fordel på norske vinterveier. Bilen er bygget på den samme plattformen som lille Peugeot 208, men er overraskende praktisk. Bilen måler 4,30 meter fra støtfanger til støtfanger, 14 centimeter lenger enn dagens 2008.

Det gjør at benplassen i baksetet er god, også for voksne, og at bagasjerommet blir på 434 liter når også plassen under det doble gulvet tas i bruk. I praksis betyr det at denne bilen passer en familie med ett barn, samtidig som godt voksne par også vil trives her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer