HiPhi elbil

En ny super-SUV fra Kina

HiPhi er et nytt bilmerke fra Kina, bilene er i luksusklassen og om noen måneder kan du prøvekjøre de her hjemme.

SJEKK DE DØRENE: Dørene er svært spesielle og enda mer kompliserte enn de du finner i Tesla Model X. Vi tipper akkurat den bilen har vært et forbilde for designerne. Foto: Human Horizons
SJEKK DE DØRENE: Dørene er svært spesielle og enda mer kompliserte enn de du finner i Tesla Model X. Vi tipper akkurat den bilen har vært et forbilde for designerne. Foto: Human Horizons Vis mer
Publisert

Xpeng, Hongqi, Byd, Maxus og flere. Nye, kinesiske bilmerker ruller inn på norske veier i høyt tempo. Felles for alle er at de er rene elbiler. Nå er et nytt merke, HiPhi, rett rundt hjørnet.

- Norge er et prioritert marked for oss. Går alt etter planen skal du kunne prøvekjøre bilene her hjemme i løpet av neste år. Det sier Kjell-Arne Wold, som har fått jobben med å bygge opp og markedsføre de nye bilene fra kinesiske Human Horizons i Europa.

Super-SUV

Han var med å starte Tesla-eventyret i Norge i 2013 og har jobbet hos Audi i Tyskland med lanseringen av deres elektriske e-tron modeller. Wold kjenner med andre ord godt til både det europeiske og norske markedet for elektriske biler.

HiPhi har gått under radaren inntil de første bilene dukket opp i Kina i 2019 med modellen X.

Vi kan bare tippe at Tesla Model X har vært inspirasjonskilden til denne SUV-en som er i luksusklassen. Den er 5,2 meter lang, har seks seter, selvfølgelig firehjulstrekk og tar mål av seg til å utfordre Mercedes EQS SUV. Det er et ganske hårete mål, men i Kina har HiPhi X de siste månedene allerede rukket å bli den mest solgte luksusbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer