HiPhi elbil

En ny super-SUV fra Kina

HiPhi er et nytt bilmerke fra Kina, bilene er i luksusklassen og om noen måneder kan du prøvekjøre de her hjemme.

SJEKK DE DØRENE: Dørene er svært spesielle og enda mer kompliserte enn de du finner i Tesla Model X. Vi tipper akkurat den bilen har vært et forbilde for designerne. Foto: Human Horizons
SJEKK DE DØRENE: Dørene er svært spesielle og enda mer kompliserte enn de du finner i Tesla Model X. Vi tipper akkurat den bilen har vært et forbilde for designerne. Foto: Human Horizons Vis mer
Publisert

Xpeng, Hongqi, Byd, Maxus og flere. Nye, kinesiske bilmerker ruller inn på norske veier i høyt tempo. Felles for alle er at de er rene elbiler. Nå er et nytt merke, HiPhi, rett rundt hjørnet.

- Norge er et prioritert marked for oss. Går alt etter planen skal du kunne prøvekjøre bilene her hjemme i løpet av neste år. Det sier Kjell-Arne Wold, som har fått jobben med å bygge opp og markedsføre de nye bilene fra kinesiske Human Horizons i Europa.

Super-SUV

Han var med å starte Tesla-eventyret i Norge i 2013 og har jobbet hos Audi i Tyskland med lanseringen av deres elektriske e-tron modeller. Wold kjenner med andre ord godt til både det europeiske og norske markedet for elektriske biler.

HiPhi har gått under radaren inntil de første bilene dukket opp i Kina i 2019 med modellen X.

Vi kan bare tippe at Tesla Model X har vært inspirasjonskilden til denne SUV-en som er i luksusklassen. Den er 5,2 meter lang, har seks seter, selvfølgelig firehjulstrekk og tar mål av seg til å utfordre Mercedes EQS SUV. Det er et ganske hårete mål, men i Kina har HiPhi X de siste månedene allerede rukket å bli den mest solgte luksusbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.