Ukens veteran: Porsche 924 (1976–1989)

En Porsche for alle

Ja, eller alle unntatt svorne Porsche-fans … de rynket nemlig på nesa da 924 kom, for ingenting stemte.

PEN OG PRAKTISK: Bagasjerommet har litt størrelse og god tilgjengelighet når bakruta løftes opp. Foto: Pressebilder/arkiv
PEN OG PRAKTISK: Bagasjerommet har litt størrelse og god tilgjengelighet når bakruta løftes opp. Foto: Pressebilder/arkiv Vis mer
Publisert

Ikke hadde den hekkmotor. Ikke var den en luftkjølt bokser. Og bare 125 hester! Likevel pris som en påkostet Mercedes. Bortsett fra dem som ble tatt til Norge og registrert som pickup med lav avgift. Du måtte ha skillevegg bak setene, og bakruta måtte kunne løftes helt av når sementsekkene skulle fraktes. Men pytt!

Samme historien

Tenk tilbake: Den første Porsche 356 fra 1948, faren til Porsche 911, hentet mye fra Bobla. Luftkjølt boksermotor i hekken, og 35 hester var ikke mye å skryte av.

Litt det samme med 924. Den henter saker og ting fra VW og Audi. Vannkjølt motor fra Audi 100 og kassevogna VW LT (!) sitter foran, mens bakhjulsopphenget stammer fra Boble 1303.

Drivakslinger fra terrengbilen Kübelwagen stikker ut fra den hekkmonterte girkassa. Hendler og andre interiørdingser stammer fra VWs personbiler.

Slik kunne en overkommelig og vennlig sportsbil sendes ut, ikke minst til gigantmarkedet USA der skilt med maks fartsgrense på 55 miles (88 km/t) prydet motorveiene etter oljekrisa på 70-tallet.

Ikke SÅ treg

125 hesters bunnversjon løper til hundre på 10 blank, 924 veier ikke mye. Du kan finne hissigere saker. Turboversjon med 177 hester bruker 7,7 sekunder og greier 230 km/t. 924 S har 2,5 liters Porsche-motor i lettmetall på 150 hester. Og et par ekstreme Carrera-utgaver er enda villere, men ble bare produsert i noen få eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer