Volvo EX30

En prisbombe

Slik blir Volvos nye, elektriske SUV.

DEN ALLER MINSTE: EX30 er den minste SUV-en til Volvo noen gang, og en startpris på 321 000 kroner er nok en bombe for mange av konkurrentene. Foto: Volvo
DEN ALLER MINSTE: EX30 er den minste SUV-en til Volvo noen gang, og en startpris på 321 000 kroner er nok en bombe for mange av konkurrentene. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vær knyttet stor spenning til bilen som skal være attraktiv for yngre kjøpere enn dagens Volvo-kunder, som den nye sjefen Jim Rowan har karakterisert som «i eldste laget». Onsdag dro sjefen teppet av Volvos minste SUV noen gang under en forestilling i Milano.

EX30 likner mye på flaggskipet EX90, men er altså den minste SUV-en Volvo har laget så langt. Den måler 4,23 meter fra støtfanger til støtfanger og er på størrelse med for eksempel VW ID.3.

Likevel skal bagasjerommet være på rundt 400 liter, ifølge Volvo, og bilen kan kunne trekke tilhenger på mellom 1000 og 1500 kilo, avhengig av utgave.

Den aller raskeste

EX30 får to batteristørrelser. Den billigste får et såkalt LFP-batteri på 51 kWt, som inneholder litt mindre dyre metaller og derfor er rimeligere å produsere.

Rekkevidda her blir på «bare» rundt 350 kilometer.

De dyrere utgavene får et batteri på 69 kWt, noe som gir en rekkevidde på 480 kilometer på bilen med bakhjulsdrift.

Utgaven med firehjulstrekk går litt kortere, og du kan velge motorer helt opp til 315 kW, 417 hestekrefter, noe som gjør den til den raskeste Volvoen noen gang, med 0-100 km/t på 3,6 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer