Lexus

En rå, elektrisk sportsbil

Lexus skal bli spydspissen i Toyotas satsing på elektriske biler. Og råest av alle blir denne sportsbilen med et nytt super-batteri.

SPYDSPISS: Lexus skal bli et hel-elektrisk merke om noen år. Denne sportsbilen blir toppen av modell-utvalget og er aktuell for Norge. Video: Lexus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember fortalte Toyota-sjef Akio Toyoda at fabrikken skal lansere 16 nye elektriske biler de nærmeste årene.

Det starter om noen måneder med lanseringen av den elektriske SUV-en bz4X, som er utviklet sammen med Subaru. Dette er en bil på størrelse med Toyota Rav4. Den er på plass i Norge i juni med en rekkevidde på rundt 50 mil.

Det er imidlertid luksusmerket Lexus som skal være spydspissen. Før 2030 skal alle Lexus-modeller som selges i Europa være elektriske. En av bilene som nå utvikles er denne sportsbilen.

Nytt super-batteri

Foreløpig har den ikke fått noe navn, men den skal følge i sporene til Lexus LFA, Dette er en sportsbil som det bare finnes én av i Norge, og som konkurrerer i ytelser med Ferrari og andre superbiler.

Den nye sportsbilen har et svært dristig design, lav høyde og teknologi som kjennetegner en ekte sportsbil. Foreløpig har ikke fabrikken avslørt mye, bortsett fra at den vil få nok krefter til å gjøre 0-100 km/t på under 2,5 sekunder. I tillegg vil den få en rekkevidde på over 70 mil. Det er mulig siden den etter alt å dømme får den helt nye generasjonen med faststoff-batterier, som på fagspråket kalles «solide state».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer