En rimelig Mercedes

CLC blir Mercedes’ billigste bakhjulsdrevne modell. Men lever den opp til forventningene vi har til en ny Mercedes?

Publisert
Sist oppdatert

WIEN (Dinside Motor): De av dere som leser jevnlig på Dinside Motor har kanskje fått med dere forhåndsomtalen av denne bilen for noen måneder siden. Da påpekte vi at CLC slett ikke er en helt ny modell, men snarere enn solid oppdatert utgave av gamle C-klasse Sportcoupé. Dette er en påstand vi fortsatt står bak etter å ha kjørt bilen på østerrikske veier.

Kostnadsjag

Men rett skal være rett, Mercedes legger da heller ikke skjul på at CLC bygger på teknikk fra den gamle C-klassen og opplyser ærlig nok at kostnader er årsaken. Mer om hvordan dette har gitt seg utslag i prisingen kan du lese mot slutten av artikkelen.

Lengre

Det store flertallet vil imidlertid se på dette som en ny bil. Utseendet er klart mer moderne og matcher nye C-klasses design godt. Videre har også lengden økt. CLC er 445 centimeter lang. Det er 11 centimeter mer enn forgjengeren og 13 centimeter mindre enn en C-klasse sedan.

Design

Lengdetillegget befinner seg foran og bak de to akslene slik at plassforholdene innvendig er uendrede. Fronten er relativt lik den på nye C-klasse Avantgarde, mens hekken har fått sin egen identitet. Den særegne, store glassluken fra Sportcoupé er byttet ut i en mindre bakrute som leder ned i en litt knekk hvor karosseriet fortsetter noen centimeter videre ut. En stripe høyt plasserte bremselys binder sammen de to store baklyktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer