En Rolls for mellomklassen

Overklassen ville aldri funnet på å vise seg i denne.

En Rolls for mellomklassen
Publisert
Sist oppdatert

En Rolls Royce er tradisjonelt sett forbundet med - nettopp - tradisjon, og er først og fremst et kjøretøy beregnet på engelskmenn med a stiff upper lip som er på vei til Dronningen for å dele litt formiddags-te.

Men ikke denne. Så langt derifra.

V8.

Dette skal være verdens desidert raskeste Rolls Royce, noe det alt annet enn diskret panseret er den mest umiddelbare indikasjonen på.

(Sjekk bildespesialen nederst i saken!)

Bilen ble nylig vist fram på motormessa SEMA i Las Vegas, og er garantert å få den stive overleppa til å bli enda stivere. Denne Rollsen er ikke for de som er pene i tøyet.

Det modifiserte monsteret er tuftet på en 1970 Silver Shadow, og motoren er intet mindre enn en 9.3-liters, kompressormatet V8er som yter utrolige 1350 hestekrefter. Lystgass får du også med på kjøpet (hadde du kunnet kjøpe den), noe som gir bilen en boost som ligger langt over det du opplever hos tannlegen.

TV-slave.

Chassiset fra 1970-modellen er byttet ut med et fullstendig ombygget eksemplar, og også luftfjæringene er byttet ut for i det hele tatt å holde bilen på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer