En skikkelig tøff Chevrolet: T2X

Et av verdens ledende personbilmerker markerer seg med en kreativ geografisk diversifisert merkestrategi. Daewoo-bilene tjener nok mer som springbrett for Europamarkedet enn som produktstrategi. Her er en indikasjon på det.

Publisert
Sist oppdatert

En ny Chevrolet som kan sette følelser i sving - det var det nok ekstra viktig å få presentert for publikum nå som merket satser på å erobre sin del av det europeiske markedet - med sin egen metode, som bygger på overtakelsen av en produktrekke (Daewoos) som er ganske fjern fra Chevrolets klassiske image (for å si det mildt!)

Konsept

Chevrolets Korea-avdeling (GMDAT) gir idag, i forbindelse med bilmessen i Seoul, en indikasjon på hva deres design-retning kommer til å bli. Bilen er utviklet ved Chevrolets designsenter i Incheon i Korea og skal kombinere en sportskupés spennende linjer med en kompakt SUVs praktiske sider. Dette er en konseptbil, og det er ingen tvil om at designerne har fått utfolde seg når det gjelder dristighet. Allikevel virker ikke konseptet urealistisk. Det går noen skritt videre i forhold til SUV'en som nylig ble presentert for publikum: Chevrolet S3X, som er hakket over i størrelse og en god del mer klassisk i formgivningen.

Atletisk

Det er en viss analogi med Dodge-satsningen mot Europa å spore i designen; det har med en viss maskulinitet og en slags atletisk stil å gjøre. Kraftige "skuldre" og en meget markant front bidrar til dette, samtidig som linjene bakover gir bilen et dynamisk uttrykk. Men dette er designmessig også en klart mer futuristisk bil enn for eksempel en Dodge Caliber. Konseptmodellen er utstyrt med ganske voldsomme 20-tommers felger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer