Elektrisk Mercedes EQE

– En sterk anbefaling

Nå er første, elektriske Mercedes EQE på plass i Norge. Dette er en konkurrent Tesla bør frykte både på rekkevidde og komfort.

SJEKK REKKEVIDDEN: En rekkevidde på over 600 kilometer og høy komfort; Det er førsteinntrykket av nye Mercedes EQE, som nå er klar for norske veier. Foto: Mercedes
SJEKK REKKEVIDDEN: En rekkevidde på over 600 kilometer og høy komfort; Det er førsteinntrykket av nye Mercedes EQE, som nå er klar for norske veier. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sterk anbefaling. Det er konklusjonen til Fred Magne Skillebæk i Elbil24. Han var den første norske journalisten som fikk kjøre den nye elbilen til Mercedes.

Av enkelte har Mercedes E-klasse blitt betegnet som «skranglete drosjebil». Bakgrunnen er selvfølgelig at dette i mange år var den foretrukne bilen for drosjeeiere. En kjøretur i en slik bil med 900 000 kilometer på telleren, ga ikke alltid smak av luksus.

Med EQE kan vi definitivt slå fast den tid er forbi. Ifølge vår kollega er dette kjørekomfort av ypperste klasse.

Kraftkar

Foreløpig har den norske importøren offentliggjort prisene på Mercedes-AMG EQE 43 med firehjulstrekk. Den starter på 909 800 kroner levert i Oslo. Da får du bilen i sort. Ønsker du en annen farge, blir det mot et pristillegg på mellom 5150 og 17 325 kroner.

Dette er også den første modellen som er klar for bestilling. Den har to elektriske motorer som sørger for firehjulstrekken. Motorene gir til sammen en effekt på opptil 476 hestekrefter, og et dreiemomentet på opptil 858 newtonmeter. Dette er en kraftpakke som gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på bare 4,2 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer