Test: Mercedes-Benz C 300 e 4Matic

En stor fordel - en enda større ulempe

Den har blitt sterkere og fått firehjulstrekk, men bagasjerommet er mikroskopisk.

OFFENSIV: Mercedes kjører hybride løsninger i full bredde. C-klasse fås både som mildhybrid og ladbar hybrid med både bensin- og dieselmotor. Vi kjører den eneste ladbare modellen som kan leveres med firehjulstrekk, C 300 e med sedankarosseri. Foto: Rune M. Nesheim
OFFENSIV: Mercedes kjører hybride løsninger i full bredde. C-klasse fås både som mildhybrid og ladbar hybrid med både bensin- og dieselmotor. Vi kjører den eneste ladbare modellen som kan leveres med firehjulstrekk, C 300 e med sedankarosseri. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

C 350 e solgte skikkelig bra da den endelig ble lansert i Norge. Man fikk 279 hester og 600 Nm for prisen av en Skoda Octavia med langt mindre effekt. Ikke rart den var populær.

På grunn av nye utslippskrav, ble produksjonen av den ladbare hybriden stoppet. Nå er den tilbake og til alt overmål i en rekke varianter.

Nå kan du velge om du vil ha ladbar bensin eller diesel. Og du kan få firehjulsdriftssystemet 4Matic, men dessverre bare dersom du velger bensin med sedan-karosseri.

Stasjonsvogna ville nok vært mer pop, og drømmen ville vært kombinasjonen C 300 de T 4Matic, altså dieselversjonen i stasjonsvogn med firehjulstrekk.

Facelift

C-klasse fikk en facelift for to år siden, som ga noen viktige endringer. Dashbordet er fortsatt det samme som før facelift, inkludert det gamle kommandohjulet, men instrumentene foran rattet er nå digitale.

Sammen med ny og bred multimediaskjerm, blir brukergrensesnittet det samme som øvrig program, noe som utløser behovet for det jålete «S-Klasse-rattet».

Sikrere

Sikkerhetssystemene blir også bygget ut. Nå brukes ikke bare sensorer og kameraer, men også informasjon fra kartsystemet, som gir informasjon i sanntid. Er det kø rundt svingen, bremser den ned før du faktisk ser hindringen selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer