Ny C-klasse i sommer

En tøff kamp mot elbiler og SUV-er

Med utseendet fra E-klasse og interiørdetaljer fra store S-klasse, blir nye Mercedes C-klasse den tøffe konkurrent til BMW 3-serie og Audi A4.

KAMPEN MOT ELBILENE: I Norge tar elbiler og SUV-er det meste av nybilsalget. Nye Mercedes C-klasse har komfortabel stasjonsvogn, ladbar hybrid og interiør fra S-klasse som våpen. Foto: Merceds
KAMPEN MOT ELBILENE: I Norge tar elbiler og SUV-er det meste av nybilsalget. Nye Mercedes C-klasse har komfortabel stasjonsvogn, ladbar hybrid og interiør fra S-klasse som våpen. Foto: Merceds Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ute i den store verden er fortsatt den største delen av nybilsalget biler med bensin- eller dieselmotorer. Mercedes C-klasse er en storselger og i Norge har den for mange vært den første Mercedes-modellen i garasjen. Nå er neste generasjon C-klasse rett rundt hjørnet. Nøkkelord er høy kjørekomfort og ladbar hybrid. Det første er på plass fra starten. Det andre må du vente et år på.

Likevel kan det bli tøft å skaffe seg store markedsandeler, siden det meste handler om elektriske biler eller SUV-er i Norge om dagen.

Interiør som i S-klasse

Både fronten og bakenden på bilen har mye til felles med storebror E-klasse, men likevel er de utvendige endringene små i forhold til det du vil oppleve bak rattet. Nye C-klasse får nemlig et komplett nytt interiør, med blant annet en 11,9 tommers bildeskjerm på høykant midt på dashbordet, hvor det meste av klima, navigasjon og underholdning styres. De digitale instrumentene kjenner vi også igjen fra Mercedes-flaggskipet S-klasse.

Ifølge fabrikken er støydempingen også betydelig bedre og som ekstrautstyr kan du få styring også på bakhjulene for blant annet enklere parkering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer