En tyfon på hjul

Synes du ikke BMW X6 M er kvikk nok, kan X6 Typhoon RS ultimate V10 være noe for deg.

Foto: G-Power
Foto: G-Power Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dere som kun vil lese om nyttige kjøretøyer: Dette er ikke noe for dere - bla videre på siden. Dette dreier seg nemlig om noe så totalt unyttig, men for noen også fantastisk underholdende, som en bil som skyver grensene enda litt lenger.

X6 Typhoon RS

Her går G-Power - som de har gjort det tidligere - rett i strupen på Brabus, den profilerte Mercedes-tuneren. G-Power hevder her å ha utviklet verdens raskeste SUV, noe som betyr at denne BMW M6-versjonen vil velte Brabus' GLK SV 12 R biturbo (som du kan lese om her), av tronen. Dette monsteret heter X6 Typhoon RS ultimate V10 og er basert på BMW X6 M med videreutviklet formel 1-teknologi. V10-motoren stammer opprinnelig fra utgående generasjon M6 og M5, og kommer snart til å forsvinne ut av BMWs modelltilbud. Det er derforn noe av en svanesang vi bevitner her.

23-tommere

Typhoon RS skal bare produseres i fem eksemplarer og blir dermed svært så eksklusiv på mer enn en måte. Når det gjelder grepene som er tatt når det gjelder karosseriet, lar vi leseren bedømme selv. En del av endringene har med behovene for økt stabilitet og mer luftinntak å gjøre. For de som lurer på hjuldimensjonene dreier det seg om 315/25-23 rund baut, med G-Power Silverstone RS 23-toms lettmetallfelger og dekk som er spesialutviklet i samarbeid med Michelin. Bremseskivene på 410 millimeter i karbonkeramikk får hjelp av seksstemplede kalipere for å stoppe bilen fra de svimlende høye hastigheter den kan nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer