Vinterdekk

- En ulykke som venter på å skje

Sesongens første snøfall i Sør-Norge.

VINTER: Nå er det viktig å ha riktig dekk på bilen. Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock / NTB
VINTER: Nå er det viktig å ha riktig dekk på bilen. Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Veitrafikksentralen i sør advarer i morgentimene i dag om snø og utfordrende kjøreforhold i store deler av Sør-Norge.

- Vi henstiller alle bilister til å sko seg og kjøre etter forholdene. Alt av brøytemannskaper er ute for å gjøre tiltak, skriver de på Twitter.

Vintersesongens første snøfall betyr som regel fullt kaos i trafikken, og det som gjør ting verre, er at mange bilister er trege med å få vinterhjulene på bilen. Utrolig nok er det noen som prøver seg hele vinteren på sommerdekk. Det går ofte galt, viser en undersøkelse If nylig gjennomførte.

Sommerdekk på snøføre

Tall fra If viser at 13,6 prosent av de 24 000 bilene som var inne til skadetaksering hos forsikring sist vinter, hadde sommerdekk. Det tilsvarer over 3000 biler.

- Flesteparten av skadene skjer ved første snøfall, men også langt seinere på vinteren er det en god del biler med sommerdekk involvert i ulykker. Her er det store ulikheter mellom fylkene, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, i en pressemelding.

Han forteller at mange drøyer for lenge med hjulskift på vinterføre, og at feil dekk på bilen er en rullende ulykke som venter på å skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer