Familietest: Mercedes-Benz EQC 400 4Matic AMG

En utsøkt opplevelse

Det er bare én ting som står i veien for at Mercedes-Benz EQC blir en fantastisk familiebil.

FOR SMÅBARNSFAMILIEN? Salget av den elektriske SUV-en Mercedes-Benz EQC har ikke tatt helt av, sammenlignet med konkurrenten Audi e-tron. Er det rettferdig? Foto: Øystein B. Fossum
FOR SMÅBARNSFAMILIEN? Salget av den elektriske SUV-en Mercedes-Benz EQC har ikke tatt helt av, sammenlignet med konkurrenten Audi e-tron. Er det rettferdig? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn er glade i Mercedes-Benz. Det er ikke så rart, med tanke på komforten Daimler har lagt til rette for i bilene sine.

At de som merke ikke troner lengre opp på salgsstatistikkene, kan forklares med at kvaliteten også har sin pris - bokstavelig talt - gjerne opp mot millionen, av og til mer, for en ny bil med utstyr. Den prisen er det naturligvis langt fra alle som kan ta seg råd til. Der skiller ikke Mercedes seg fra sine to tyske premiumkonkurrenter, Audi og BMW.

Men, så er vi så utrolig glade i SUV-er i Norge. Og når vi i tillegg har fjernet de aller fleste avgiftene på helelektriske biler, blir plutselig de elektriske premiumbilene oppnåelig for flere.

Derfor er Audi e-tron, så langt, Norges klart mest solgte nybil i 2020. Likevel har Mercedes-Benz EQC slitt, sammenlignet med konkurrenten. Vi skal se nærmere på om Mercedes sin elektriske SUV er en god familiebil, eller om den først og fremst skal forbeholdes bestemor og bestefar.

Komfortabel

Man sitter i alle fall veldig godt i denne elbilen, og undertegnede (med 1,84 meter på sokkelesten) får akkurat nok plass bak seg selv. Fire voksne kan med andre ord sitte komfortabelt her. Alternativt går det veldig fint med to voksne og tre barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer